سه شنبه ۶ خرداد ۱۴۰۴ | Tue 27 May 2025
    باشگاه خبری ایران دریلینگ؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت حفاری در ایران و جهان
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت حفاری با ما تماس بگیرید
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری ایران دریلینگ با ما تماس بگیرید
Breaking News
گزارش ویژه پنجشنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۵ ، ساعت ۱۲:۵۳:۲۹

مطالعه زمین شناسی پژوهشگاه صنعت نفت در میدان‌های غرب کشور
ایران دریلینگ: رئیس پردیس بالادستی پژوهشگاه صنعت نفت گفت: وجود منابع بزرگ هیدروکربوری در غرب کشور سبب شده تا انجام مطالعات مخزنی یکپارچه در راستای ازدیاد برداشت، توسعه و فعالیت‌های اکتشافی دراین حوضه رسوبی ضرورت پیدا کند. به گزارش ایران دریلینگ و به نقل از شانا، محمدرضا کمالی در خصوص طرح مطالعه یکپارچه افق‌های مخزنی در دشت آبادان، که با همکاری کارشناسان مدیریت اکتشاف در حال انجام است، گفت: وجود منابع بزرگ هیدروکربوری همچون میدان‌های آزادگان، یادآوران و دارخوین و جفیر در منطقه دشت آبادان از یک سو و همچنین وجود ساختار اکتشافی مهم در منطقه از سوی دیگر سبب شده تا انجام مطالعات مخزنی یکپارچه در راستای ازدیاد برداشت، توسعه و فعالیت‌های اکتشافی به منظور شناخت بهتر میدان‌های موجود در این حوضه رسوبی ضرورت پیدا کند.

وی با بیان اینکه میدان‌های واقع در این منطقه به لحاظ ویژگی‌های رسوب شناسی و ساختاری با میدان‌های فروافتادگی دزفول (شرق کارون) کاملاً متفاوت هستند، تصریح کرد: این تفاوت‌ها به گونه‌ای است که سبب ایجاد پیچیدگی‌هایی در توزیع بخش‌های مخزنی شده و ریسک اکتشاف و تولید را در منطقه بالا برده است. کمالی افزود: مطالعات پژوهشگاه با مشارکت مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت و کارفرمایی برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت نفت در این حوزه با تمرکز بر اولویت میدان‌های مشترک جهت توسعه آتی و شناخت منابع هیدروکربوری جدید با ساختار چینه‌ای خواهد بود.

به گفته رئیس پردیس بالادستی پژوهشگاه صنعت نفت، طرح کیمیا، طرح ملی خودکفایی افزایه‌های پر مصرف و راهبردی در صنعت حفاری، تکمیل و انگیزش چاه، از بزرگترین طرح‌های وزارت نفت است که در پژوهشگاه با همکاری و کارفرمایی مدیریت تحقیق و توسعه شرکت ملی نفت ایران در حال اجرا هستند. کمالی اظهارکرد: این طرح شامل مطالعه بخش‌های سیالات حفاری، سیمان حفاری، انگیزش چاه و سیال تکمیل چاه و حائل با شرایط محیطی میدان‌های ایران و از نتایج آن دستیابی به دانش فنی تولید افزایه‌های نوین مورد نیاز در صنعت حفاری، نیل به خودکفایی ملی و قطع وابستگی ساخت افزایه‌های مورد نیاز مبتنی بر استانداردهای جهانی با استفاده حداکثری از مواد اولیه داخلی خواهند بود.

شناسایی منابع شیل گازی لرستان
رئیس پردیس بالادستی پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به پروژه شناسایی و ارزیابی منابع شیل گازی در لرستان گفت: شیل‌های گازی جزو ذخایر غیرمتعارف محسوب می‌شوند و از اهداف اصلی آن شناسایی منابع و ارزیابی کمی و کیفی در توالی‌های رسوبات ژوراسیک و کرتاسه در منطقه لرستان است که ٤٧ درصدپیشرفت فیزیکی داشته و نخستین بار در ایران از سوی پژوهشگاه صنعت نفت و به کارفرمایی مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران اجرا شده است.

وی در خصوص پروژه شناسایی و ارزیابی منابع شیل گازی در توالی‌های رسوبی ژوراسیک میانی تا کرتاسه زیرین در ناحیه لرستان گفت: بررسی خصوصیات ژئومکانیکی این شیل گازی در مقابل شکست هیدرولیکی بسیار مهم و برآورد حجم اولیه این شیل گازی در منطقه لرستان با استفاده از برترین فناوری‌های روز دنیا صورت گرفته است. کمالی گفت: در قالیکوه در منطقه لرستان سنگ منشاء‌هایی را شناسایی کرده‌ایم که جزو سنگ منشاء‌هایی با پتانسیل بالا و صرفه اقتصادی هستند که دراین زمینه با دانشگاه آخن که در دنیا صاحب فناوری است، با نگاه انتقال دانش فنی همراه شده‌ایم و در این زمینه نتایج بسیار خوبی حاصل شده است.

وی به توسعه نرم افزارهای تخصصی در حوزه بالادستی اشاره کرد و گفت: پژوهشگاه صنعت نفت توانسته است ٦ نرم افزار را طراحی، توسعه و به صنعت ارائه کند که در حال حاضر از آنها استفاده می‌شود. به همین دلیل مدیریت پیمان‌های نرم‌افزارهای تخصصی بالادستی نفت از طرف معاونت پژوهش و فناوری وزارت نفت به پژوهشگاه واگذار شده است.


  کد خبر : 1055
  ارتباط با سردبیر : info@IranDrilling.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «IranDrilling» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «IranDrilling» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :